اولین دورهٔ فشردهٔ آمادگی
برای شرکت در
مسابقهٔ جهانی نویسندگیِ
پیچوارز PitchWars
عاطفه بِهسام، در مؤسسهٔ «ویراستاران»، دورهٔ فشردهٔ آمادگی برای رویداد ادبی و جهانیِ پیچوارز برگزار میکند. نخستین بار است که چنین دورهای در ایران اجرا میشود. اگر میتوانید به انگلیسی بنویسید، چرا در این رویداد ادبی شرکت نمیکنید؟ ما به شما کمک میکنیم.
پیچوارز (PitchWars) چیست؟
پیچوارز مسابقهای است عادی؟ البته که نه! خیلی بهتر از حرفهاست! رویداد پیچوارز برنامهٔ مربیگری (اُستادیِ) بینالمللی برای آنهایی است که دوست دارند نوشتههای انگلیسیشان را چاپ کنند. برندگان این مسابقه در طول دورهای چندماهه، زیر نظر استاد پیچوارزِ خود که تأییدشدهٔ بنیانگذاران و گردانندگان پیچوارز آمریکاست، آموزش میبینند و روی اثر خودشان کار میکنند و بهبودش میدهند. بعد، این اثر با ناشران و کارگزاران ادبی به اشتراک گذاشته میشود. اگر آنان خواستند، نویسنده به آنها معرفی میشود و بدین ترتیب فرصت بهتر و سریعتری برای پیداکردن ناشر، پیشِ پای نویسنده قرار میگیرد.
تازه، پیچوارز بین ناشران جهانی و کارگزاران ادبیِ بینالمللی، رویدادی شناختهشده است و حتی اگر برندگان نتوانند در طول زمانِ رویداد پیچوارز برای خودشان کارگزار ادبی یا ناشر بیابند، میتوانند در نامهٔ درخواستشان بیان کنند که برندهٔ این مسابقه بودهاند.
چرا در پیچوارز شرکت کنم؟
در طول سالها، پیچوارز در میان ناشران و کارگزاران ادبی اعتبار چشمگیری به دست آورده است؛ بهطوریکه آنها برندگان این مسابقه را در اولویتِ بررسی آثار و آغاز همکاری میگذارند. پیچوارز قدم بزرگی است در راه چاپشدن کتاب شما و همچنین ورودتان به جمع نویسندگان جهانی.
برخی کتابهایی که میخوانید و در فهرستهای کتابهای پرفروش دنیا قرار دارند، در واقع اثرِ نویسندگان برنده در پیچوارز هستند، از جمله: میراث اوریشا، جلد ۱، فرزندان خون و استخوان، اثر خانم تومی اَدِیاِمی، ترجمهٔ سعیده کاظمیان، تهران: باژ، ۱۳۹۷. ترجمههای دیگری هم از این کتاب هست.
Tomi Adeyemi, Children of Blood and Bone, Henry Holt and Company (BYR), 2018, 448 pages.
اما مهمترین دستاورد برندگان رویداد پیچوارز این نیست! بلکه ارزشمندترین نتیجهای از پیچوارز نصیب کسی میشود، آموزشهای گرانبهای استادانِ این رویداد است.
ایرانیها واقعاً میتوانند در پیچوارز شرکت کنند؟
پیچوارز تاکنون برندگان بسیاری داشته است. با اینکه بیشترشان اهل آمریکا و انگلیساند، نویسندگان کشورهای دیگر نیز توانستهاند در این مسابقه برنده شوند. تابهحال دو نویسندهٔ ایرانی برندهٔ این مسابقه بودهاند: هُدی آقاراضی و عاطفه بهسام. عاطفه بهسام مدرس دورهٔ فشردهٔ آمادگی برای شرکت در مسابقهٔ نویسندگی پیچوارز است که سال گذشته، یعنی ۲۰۱۸، بهعنوان یکی از مربیان (استادان) پیچوارز انتخاب شد.
ما دوست داریم این حس خوبِ افتخار را با ایرانیانِ بیشتری شریک شویم و کمکشان کنیم تا نگاه و قلم ایرانی را با استانداردها و زبان جهانی، به بازار پُرمشتریِ نشر بینالملل عرضه کنند.
برای شرکت در دوره، چه نیاز داریم؟
دانستن زبان انگلیسی و نوشتن یک داستان به زبان انگلیسی. پیچوارز مَحمل رمان و کُمیک است. اگر رمان کامل یا نیمهتمامی دارید، این دوره مال شماست. حتی اگر رمان را آغاز نکردهاید و عزم جدّی دارید برای شروع، میتوانید دستبهکار شوید و در طول دوره روی آن کار کنید. لازم هم نیست که انگلیسیتان عالی و بومیگون باشد. میشود داستانی جذاب و خلاق و چهارچوبدار و تمیزی آفرید، با جملههای ساده. مهم این است که داستان «داستان» باشد. ظرافتهای زبانی در پلهٔ بعدی قرار دارد.
چند نفر میپذیرید؟
نهایت، فقط ۱۰ نفر امکان حضور در این کارگاه دارند. مربی باید بتواند با تکتکِ شرکتکنندگان کار کند و متنهایشان را بپرورد. کفِ تعداد هم ۷ نفر است، تا هزینههای کارگاه پوشش داده شود.
در این کارگاه چه میآموزیم؟
برای شرکت در این مسابقه باید رمان یا کُمیکِ تمامشده عرضه کنید. در دورهٔ آمادگی برای پیچوارز، خواهید آموخت: ساختار و اصول کلّی جملههای مؤثرِ انگلیسی، ساختار صحیح داستان و متن تخصصی، ژانر داستان شما، بازسازی متنی و خطیِ داستان انگلیسی و تفاوت آنها، آمادهسازی و نوشتن نامهٔ درخواست، نگارش خلاصهٔ تکصفحهای و دوصفحه ای، اصول کلیِ چاپ داستان در خارج از کشور.
ارزش این دوره در چیست؟
حتی اگر در پیچوارز برنده نشوید، تجربه و اطلاعاتی که در طول این دوره کسب میکنید، باارزش خواهد بود. تجربهٔ جالب و بِکری است. آغازش کنید.
راستی، دورهٔ فشردهٔ آمادگی برای شرکت در مسابقهٔ جهانی نویسندگی پیچوارز، با تدریس عاطفه بهسام، تأییدشدهٔ بنیانگذار اصلیِ پیچوارز است: خانم برِندا درِیْک (Brenda Drake) نویسندهٔ چند کتاب پُرفروش در فهرست نیویورکتایمز.
در این پنج هفته چه میگذرد؟
کار، کار، کار. پنج هفتهٔ فشرده با همدیگر کار میکنیم و متن انگلیسی مینویسیم و متنهای نوشته را بازسازی و پالایش میکنیم. فقط درسدادن نیست. مدرسِ کارگاه همراه و پشتیبان شماست و فقط در آن تکجلسهٔ هفته با او مرتبط نیستید.
انگار آمدهاید به اردویی، با کلّی یادگیری و انبوهی راهنمایی و بارها پیگیری، برای درآوردن اثری، بهمنظور شرکت در مسابقهای جهانی.
چقدر وقت هست برای شرکت در مسابقهٔ پیچوارزِ ۲۰۱۹؟
چنانکه در برنامهٔ زمانیِ پیچوارزِ ۲۰۱۹ میتوانید ببینید، تا مهلت فرستادنِ اثرِ انگلیسی وقتِ زیادی نمانده است. سریع تصمیم بگیرید و دستبهکار شوید. البته که میشود امسال را بیخیال شد و در سال ۲۰۲۰ شرکت کرد. بله، اما نکتهٔ اینجاست که حتی برای ۲۰۲۰ نیز باید از امسال و اکنون آغاز کرد!
کِی و کجا وعدهٔ دیدار ما؟
کارگاه آمادگی برای مسابقهٔ جهانی نویسندگیِ پیچوارز PithWars
گاه
۲۴ ساعت، ۶ جلسۀ ۴ ساعتی، هفتهای ۱ جلسه
جمعهها از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۵:۳۰
از ۱شهریور تا ۵مهر۱۳۹۸، دیدن تقویم
جای: دفتر «ویراستاران»
بهنشانیِ ذکرشده در پاصفحه (پایینِ همهٔ صفحههای وبگاه)
من میخواهم به این کارگاه بیایم.
شادباش میگوییم برای آغازکردن این راه بلند
و سپاسگزاریم برای اعتمادتان به ما.
نامنویسی آسان است:
واریز + پیامک. در جلسهٔ نخست میبینیمتان.
بها ۸۲۰،۰۰۰ تومان
با تخفیف نخستین دورهٔ برگزاری: ۶۹۰،۰۰۰ تومان
امکان پرداخت در دو قسط هست. با دفتر تماس بگیرید.
با تخفیف نامنویسی گروهی:
دونفــــری: ۴۰،۰۰۰ تومان تخفیف = هر نفر ۲۰،۰۰۰ تومان بازگشت پول
سهنفـری: ۹۰،۰۰۰ تومان تخفیف = هر نفر ۳۰،۰۰۰ تومان بازگشت پول
دوروبَرتان انگشتشماری پیدا میشوند که دوست دارند این مهارت را بیاموزند و لذا به چنین آموزشی نیاز دارند. باخبرشان کنید و با هم تشریف بیاورید به کارگاه. بهجز تخفیفگیری از ما، او از شما سپاسگزار خواهد شد.
شرط ضروری در تخفیف گروهی این است که پولِ همه را «یکجا» و در «یک پرداخت» واریز بفرمایید. تأکید میکنیم: چه برخط (آنلاین) پرداخت کنید و چه کارتبهکارت، باید کل شهریۀ گروه را یکجا و با یک فیش واریز بفرمایید. در پرداخت برخط، حتماً «تعداد خرید» را بهاندازۀ تعداد افراد گروه تعیین کنید.
این تخفیف فقط بهصورت «بازگشت وجه» در انتهای دوره است؛ یعنی در هنگام نامنویسی و واریز پول لحاظ نمیشود؛ بلکه مبلغ تخفیف را بعداً در پایان برگزاری دوره، بهصورت حضوری و نقدی، به کسانی که گروهی و یکجا نامنویسی کردهاند، تقدیم میکنیم.
کافی است هزینه را برخط (آنلاین) واریز بفرمایید و پس از واریز،
اسم و فامیل و مبلغ واریزی را پیامک کنید
به شمارۀ ۰۹۰۰۲۹۸۱۳۸۸
برای تماس با این شماره، لطف کنید و فقط در زمانهای اداری زنگ بزنید، مگر در مواقع ضروری.
اگر تمایلی ندارید به پرداخت برخط (آنلاین)
میتوانید از راهِ «کارتبهکارت» یا «پایا» اقدام کنید:
حساب بانک رسالت: 10.4890332.1
کارت: 5041721039481842
شبا: IR430700001000114890332001
بهنام محمدمهدی باقری کاکُلکی
پس از واریز، اسم و فامیل و مبلغ واریزی را
به شمارۀ ۰۹۰۰۲۹۸۱۳۸۸ پیامک کنید.
برای تماس با این شماره، لطف کنید و فقط در زمانهای اداری زنگ بزنید، مگر در مواقع ضروری.
چرا «ویراستاران» به فکر دورهٔ انگلیسینویسیِ ادبی افتاده؟!
بله، مؤسسهٔ «ویراستاران» نهادی است فارسیمحور و فارسیدوست؛ اما این کارویژهٔ آن مؤسسه هیچ رویارویی و منافاتی ندارد با ورودش به زمینههای دیگرِ ادبیات، از جمله داستاننویسیِ انگلیسی. قرار نیست در خودمان بمانیم و فعالانه با دنیا سخن نگوییم.
با آموزشدادن و راهنماییکردنِ نویسندگان ایرانی و تشویق آنان به شرکت در مسابقههای جهانی و کمک در انتشار کتاب در خارج از کشور، فکر فارسی و نگاه ایرانی میتواند در جامعهٔ بینالمللی عَرضه و دیده و شنیده شود.
عاطفه بهسام مدرسِ دورههای مختلف «داستانپردازی» در مؤسسهٔ «ویراستاران» است. پیشنهاد و طرح کارگاه آمادگی برای پیچوارز نیز از او بود.
مدرس کارگاه آمادگی برای پیچوارز کیست؟
عاطفه س. بهسام
نویسنده، طراح، مدرس، مترجم
– داور و مدرس مسابقهٔ بینالمللیِ نویسندگی پیچْوارز آمریکا ۲۰۱۸ (Pitch Wars)
– نویسندهٔ رمانِ برنده در مسابقهٔ بینالمللیِ نویسندگی پیچوارز آمریکا ۲۰۱۷
– مدرس کارگاههای داستان و شخصیتپردازیِ داستان در مؤسسهٔ «ویراستاران»، انستیتوی ملی بازیسازی، دانشگاه امامخمینی(ره) و مؤسسههای دیگر
– دانشآموختهٔ دورهٔ نوشتن و ویراستِ رمان انگلیسی، سوزان لاکین
– دانشآموختهٔ دورهٔ شخصیتپردازی و روند داستان، مایکل هیگ و کریس وگلر
– دانشجوی دورهٔ نویسندگی حرفهای، جسیکا برودی
– طراح شخصیت و طراح جلد، در چند نشر انگلیسی و آمریکایی
– ویراستار و طراح، در چند نشریهٔ انگلیسی و آمریکایی
– مدرس دورهٔ نوشتن و چاپ داستان به زبان انگلیسی
– داور اولین مسابقهٔ کُمیک «دیزاتن»
– کارگردان نخستین پادکست اختصاصی «انیمه» و «مانگا» (کستباکس، شنوتو، توییتر، تلگرام، اینستاگرام)
– سخنران «تِداکس جوانان تهران ۲۰۱۸» TEDxYouthTehran در ۱۶آذر۱۳۹۷
وبگاه رویداد ادبیِ پیچوارز PitchWars.org و صفحهٔ عاطفه بهسام در آن
توییترِ پیچوارز twitter.com/PitchWars و برچسب محبوبش PitchWars#
سخنرانی عاطفه س. بهسام، تِداکس جوانان تهران ۲۰۱۸ TEDx Youth Tehran ۱۶آذر۱۳۹۷
دوست دارم «ویراستاران» را بیشتر بشناسم.
کارویژهٔ مؤسسهٔ «ویراستاران» دو چیز است: ویرایش میکنیم. ویرایش یاد میدهیم.
از آذر۱۳۸۸ آغاز کردهایم و با تمرکز پیش رفتهایم. تاکنون، ۲۲۶ کارگاهِ ۴۰ساعتیِ ویرایش و درستنویسی در ۲۰ شهر برگزار کردهایم. اگر کارگاههای دیگر و نشستهای تمرین ویرایشی و نشستهای متنخوانی را نیز به آن بیفزاییم، میشود ۱۵۲ نهادِ میزبان، در ۲۲ شهر:
کتابخانۀ ملی (تهران و شیراز و مشهد)، دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران (انجمن علمیدانشجویی)، پژوهشگاه سلولهای بنیادی رویان، باغ کتاب، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، صداوسیما (معاونت سیاسی و باشگاه خبرنگاران جوان)، مدرسهٔ اشتغال دانشگاه شریف، سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران، مرکز آموزشعالی آزاد بهار، آکادمی بانک سامان، رادیو ایران (کافههنر)، حوزۀ علمیۀ مشهد، صداوسیمای خراسان، ادارهکل آموزش بانک سپه، مؤسسهٔ ملی تحقیقات سلامت کشور، جهاددانشگاه دانشگاه اصفهان، دانشکدۀ علوم پزشکی مشهد، نشریۀ راه، مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان اصفهان، دانشکدۀ علوماجتماعی دانشگاه تهران، کانون اسلامی انصار، کتابخانۀ زهرائیۀ نجفآباد، جامعةالمصطفی مشهد، خبرگزاری دانشجویان ایران، سازمان بهزیستی، مؤسسهٔ کتابپردازان مشهد، مرکز ادبی بهاران، مؤسسۀ رخداد تازه، مجموعۀ سرچشمه، دانشگاه الزهرا (اعضای هیئتعلمی)، دانشگاه ادیان و مذاهب قم، دانشگاه خلیج فارس بوشهر و… .
سابقهٔ زمانی و مکانیِ همهٔ ۲۲۸ کارگاهِ ویرایش را اینجا فهرست کردهایم
و فهرست کامل میزبانان را اینجا.
کیستی «ویراستاران»
اگر تازه با ما آشنا شدهاید،
بروید سراغ «آواچه»های رایگان.
خوشتان میآید!
3 دیدگاه. دیدگاه خود را ثبت کنید
هزینه دوره نسبتا بالاست
برای سال بعد هم میشه ثبت نام کرد؟
چطوری میتونم اطلاعات بیشتری بگیرم؟
ممنون از شما بابت پیامتان.
اطلاعات کارگاههای بعد را در همین وبگاه درج خواهیم کرد.