دو نفر از شرکتکنندگان کارگاههای ویرایشِ مؤسسۀ «ویراستاران»، در سال ۱۳۸۹، زحمت خودجوش و درخور تحسینی کشیدهاند و کتاب پُرارج غلط ننویسیم را در جدولی منظم خلاصه کردهاند. از محمد صادقیان و محمد لطفی سپاسگزاریم که چکیده غلط ننویسیم را آماده کردند.
دانلود چکیده غلط ننویسیم:
چکیده غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی
تذکری جدی دربارۀ چکیده غلط ننویسیم
چکیده غلط ننویسیم تنها به درد کسانی میخورد که این کتاب را خریده و آن را خواندهاند. دقت کنید که چکیده غلط ننویسیم بههیچوجه جانشین خواندن اصل کتاب نمیشود! داشتن این چکیده بدون خواندن اصلِ کتاب، مفید که نیست هیچ، مضر هم هست.
حال چرا؟ چون مؤثرترین ویژگی کتاب غلط ننویسیم دادنِ فهرستی سریع و حفظکردنی از غلطها و درستها نیست! بلکه ارزش اصلی این کتاب، بهنظر ما، نگرشهای ذهنساز استاد نجفی است که در بافت کتاب و در توضیح سرواژهها (مدخلها) جلوهگری میکند. همین نگرشها و افقگشاییها چهارچوب ذهنیِ ویراستار و نویسنده و مترجم را شکل میدهد و یلهنویسی او را بهسمت پاکیزهنویسی تغییر جهت میدهد. دانستن «چراییِ» غلطها و درستها و نیز تنگاها و رواداریها و… ارزشمند است، نه ازبرکردنِ سیاههای از واژهها با برچسبِ درست و نادرست. اگر کتاب را نخوانده باشید، چکیده غلط ننویسیم فقط به شما ابزار میدهد، بدون آموزش و نگرش.
برای نمونه، توضیح این سرواژهها همراه با نگرشسازی است: درازنویسی، توسط، ویرگول، قابل، قابلتوجه، شرایط، گرتهبرداری. این تکه از سرواژهٔ درازنویسی را تقدیم میکنیم:
در دوران اخیر، بسیار کسان هنگامی که قلم به دست میگیرند، میکوشند تا آنچه بهروی کاغذ میآورند، هرچه بیشتر از زبان گفتار و شیوهٔ عادی سخنبهدور باشد. ازاینرو غالباً فعلهای بسیط را به فعلهای مرکب و عبارتهای کوتاه را به عبارتهای بلند تبدیل میکنند و مثلاً بهجای اینکه بگویند: «یک جفت کفش خریدم» میگویند: «یک جفت کفش خریداری کردم.» این عمل را دکتر خانلری «درازنویسی» نامیده است.
پس چکیده غلط ننویسیم به چه کار میآید؟
پاسخ این است: پس از خواندن توضیح مربوط به سرواژهای در کتاب و پس از فهمیدن چراییِ غلطبودن آن و نیز پس از گذری بر نمونهجملههای بیانشده، در پایان میتوانید نتیجۀ بحث را در این چکیده ببینید. بعدها نیز در فهرستی زودیاب مرورش کنید.
بازهم تأکید میکنیم!
نگاه صِرف به چکیده غلط ننویسیم و حفظکردن طوطیوار آن، از فرد مرتکب این عمل، ویراستاری ماشینی و کممایه میسازد که تنها چند غلط و درست بلغور میکند! این چکیده را ابزار مرور کتاب بدانید، نه راه میانبری برای یادگیری آن. چکیده غلط ننویسیم کاملکنندۀ مطالعۀ کتاب است، نه جانشین آن.
23 دیدگاه. دیدگاه خود را ثبت کنید
مشاهده خلاصه کتاب غلط ننویسیم بسیار شگفتزده و خوشحالم کرد. از کسانی که برای آن بسیار زحمت کشیدهاند، بسیار سپاسگزارم؛ زیرا کمک شایانی به سرعت کار ویراستاری میکند. همینطور از ویراستاران تشکر میکنیم که این اثر را بهآسانی و بیمنت، در سایت قرار دادند.
ممنون. خيلي خوب بود. دست تدوينكنندگان درد نكند.
سلام با من دانلود نشد میشه برام بفرستید
درود بر شما.
امکان بارگیری چکیده در متن بالا فراهم شده است. از همین جا دانلود کنید.
از مؤلف یا ناشر برای این کار اجازه گرفتهاید؟
حیرتا!
سلام بر شما.
از اینکه به رعایت حقوق معنوی حساسید، خوشحالیم.
برای تهیۀ چکیده از یک کتاب به کسب اجازه از نویسنده نیازی نیست. انتشار چکیده بهمعنای انتشار کتاب نیست.
سلام خدمت بزرگان
لطفا من رو به گره تلگرام اضافه کنید
09367966351
با سلام
البته اگر چه كه اين كار بدون هماهنگي با من در اختيار سايت قرار گرفت و بسي موجبات شگفتي ام را فراهم ساخت، چون كارايي بيشتر ويراستاران را فراهم خواهد ساخت و به نوعي اداي دين به زحمات استاد باقري خواهد بود، انتشار آن را بلا اشكال ميدانم.
ضمناً جمله «به چه كار مي آيد؟» در متن اشتباه «چه به كار مي آيد؟» تايپ شده است كه از سايت ويراستاري بعيد است. لطفاً اصلاح نمایید.
با تشكر صادقيان
درود بر شما، جناب صادقیان. نفرمایید که بیهماهنگی شما دست به این کار زدیم. وقتی آقای محمد لطفی فایل پیدیافِ این چکیده را برای ما فرستادند، ضمن تشکر فراوان درخواست کردم که فایل ورد آن را نیز برای ما بفرستند تا متن تذکر را به آن بیفزاییم و با اجازه شما در وبگاه «ویراستاران» بگذاریم.
ایشان نیز فایل ورد را فرستادند و در پیامک ارسالی از سامانهای چندرقمی (؟؟؟۳۰۰۰)، گوشزد کردند که نام شما و ایشان را در کنار هم بهعنوان تدوینکننده بزنیم و در وبگاه بگذاریم. گفتوگوی رایانامهایمان را برایتان میفرستم.
بماند که شما مدتها بود تماسهای تلفنی ما را جواب نمیدادید و ما همیشه خبرتان را از دوردستها جویا میشدیم.
«چه به کار» هم درست است و صورتِ صمیمیتری از «به چه کار» است. هر دو درستاند. البته در متنهای علمی، دومی مناسبتر مینماید. در متن یادداشت شما نیز چند اِشکال کوچک وجود داشت: آمدنِ «اگرچه» و «اما» با هم، ي عربی، نبود نیمفاصله، بلا اشکال، نمایید.
از شنیدن صدای گرمتان، از لابهلای حروف دیجیتال، خوشحالم.
سلام. ای کاش کتاب را در قالب CHM منتشر میکردید تا بشود در میان کتاب جستوجو هم کرد.
متأسفانه در فایلهای PDF فارسی نمیتوان جستوجو کرد.
اطلاعات بیشتر:
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Compiled_HTML_Help
چشم. ولی مگر در کل چند صفحه است که بخواهید جستوجو هم بکنید! در ضمن، غلط ننویسیم فرهنگ است و بر اساس حروف الفبا مرتب شده است.
سلام.خیلی ممنون که کتاب مفیدی مثل غلط ننویسیم رو خلاصه کردید.اگه من فایل WORD رو بخوام می تونید برام بفرستید؟
سلام.
متأسفانه چکیدهساز اجازۀ انتشار فایل وردش را فعلاً نداده است.
سلام و وقت خوش
چکیده این کتاب ارزشمند را از چه طریقی میتوانم دریافت کنم؟
درود بر شما.
امکان بارگیری چکیده در متن بالا فراهم شده است. از همین جا دانلود کنید.
با سلام و تشکر از شما و عزیزانی که زحمت این کار را کشیدهاند، برای من هم امکان دانلود نیست و حروف رنگیشده هم امکان کلیک ندارد.
خواهش میکنم اگر اشکالی ندارد متن را به نشانی من ارسال بفرمایید یا راهنمایی کنید که چگونه از همینجا دانلود کنم. با تشکر بسیار.
درود بر شما.
امکان بارگیری چکیده در متن بالا فراهم شده است. از همین جا دانلود کنید.
سپاسگزارم.
از ویراستاران و تدوینکنندگان این اثر پرمایه بسیار سپاسگزارم. حتماً راهگشای بنده و بسیاری از دوستان خواهد بود.
سپاس بابت این فایل ارزشمند. یکی از مدخلها “در جریان قرار کردن” نوشته شده که قاعدتا باید در جریان قرار دادن باشد.
با سلام و تشکر. اگرچه دندان اسب پیشکش را نمی شمارند، برایم سوال شد که چرا تعداد زیادی از سر واژه ها که در اصل کتاب بررسی شده، در چکیده ذکر نشده است.
پرسش بجایی است. سرواژههایی را که دانستنشان مفید نیست، چکیدهسازها ذکر نکردهاند.
سلام آخرین صفحه از چکیده اشتباه داره لطفا تصحیح کنید
غدغن ،قدغن